2013. április 11., csütörtök

Mary Pope Osborne: Csodakunyhó regények

Vakáció a vulkánnál

Ki ne szeretne Pompejiben vakációzni? És ha éppen kitör egy tűzhányó? Jacket és Annie-t a Római Birodalom idejébe repíti vissza a csodakunyhó, hogy megmentsenek egy régi könyvet. Pechjükre azonban pont azon a napon érkeznek meg Pompejibe, amikor a város a földdel válik egyenlővé. Megkezdődik a versenyfutás az idővel. A gyerekeknek rá kell bukkanniuk az ősi könyvtárra, mielőtt még ellepi a por és a hamu.









Jönnek a vikingek!

Óvakodjatok a vikingektől! - tanácsolja Jacknek és Annie-nek Morgan, a boszorkány-könyvtáros. A gyerekek ugyanis a középkori Írországba készülnek visszautazni, hogy megmentsenek az enyészettől egy régi könyvet. De vajon hogyan találják meg ezen a ködös sziklaszirten, ahol földet értek? Főleg, mivel hamarosan felbukkannak a viking harcosok is! Ám egy vidám szerzetes a segítségükre siet. Jack és Annie pedig a legnagyobb bajban sem ismer félelmet, így nem marad el a siker sem…








Kalózok hajóján

Amikor a csodakunyhó egy lakatlan szigetre repíti Jacket és kishúgát Annie-t, még nem sejtik, hogy hamarosan vad kalózok kötnek ki a parton, mégpedig azért, hogy megtaláljanak egy elásott kincset. A kalózkapitány a testvérektől akarja megtudni, hol lehet a rejtekhely. Hogy mi lesz ebből…!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése